Un terrer singular

La vinya, el nostre patrimoni particular

La finca Can Pere del Maset està situada estratègicament en un paratge únic, màgic, especial, en ple centre de la zona vinícola de l’Alt Penedès.

La Masia i el celler es troben situats dalt d’un turó, sobre els 300 m d’alçada respecte el nivell del mar, on als seus peus s’obre majestuosament, un mar de vinyes, oliveres, boscos de pi blanc i alzines, formant un paisatge típicament mediterrani.

El nostre patrimoni més preuat, vint-i-dues hectàrees de vinya, algunes amb ceps de més de 70 anys; vinyes velles plantades amb vas i que es conserven encara perquè d’elles n’obtenim uns raïms que transmeten l’essència de la nostra terra i personalitat única als nostres vins.

El clima, típicament mediterrani

El clima a la finca Can Pere del Maset és típicament mediterrani, suau i càlid propi del prelitoral català, hiverns moderadament freds amb estius calorosos i secs.

Una situació privilegiada d’una comarca, l’Alt Penedès, que mira al mar a recer dels vents freds del nord protegits per la serra de Font-rubí a l’oest, al nord per la imponent muntanya màgica i sagrada de Montserrat i l’est la serralada litoral, afavorint un clima idoni per al desenvolupament perfecte del cicle vegetatiu de la vinya, amb contrast tèrmic entre el dia i la nit, per aconseguir una bona maduració fenòlica del raïm.

A la nostra finca la temperatura mitjana és de 12ºC, una temperatura favorable per al conreu de la vinya, amb mínimes al voltant d’1ºC al mes de gener i màximes al voltant de 28ºC al mes juliol.

Les gelades es solen produir entre principis de novembre i finals d’abril, essent aquestes últimes les més temudes i perilloses.

Una pluviometria mitjana que es mou entre els 500-520 l/m2 encara que hi ha anyades en què s’ha pogut arribar fins als 900 l/m2. La tardor seguida de la primavera, són les estacions on s’assoleix la màxima pluviometria.

El clima del nostre Penedès és lluminós, la mitjana d’hores és de 2.548, favorable per a la bona maduració del raïm.

El sòl, l’aliat perfecte

La masia Can Pere del Maset i el celler d’elaboració i part de la finca, estan situats sobre un marge de ventalls al·luvials actiu durant el Miocè, originari de la serralada prelitoral. Els materials dominants de la composició d’aquest sòl són les argiles, argiles compactes, els gresos i conglomerats del serraval·lià vallesià amb una antiguitat datada d’ara fa 12 milions d’anys.

L’origen geològic del sòl de la nostra finca on s’hi troben plantades les vinyes i les oliveres, data de principis del quaternari (Plistocè) amb una antiguitat de més de 2,5 milions d’anys.

Un sòl bàsicament format per ventalls al·luvials antics, en aquest període el mar que cobria tota la península Ibèrica es retirà pràcticament, deixant al descobert diferents tipologies de sòl, d’aquesta època trobem sòls de formació argil·localcària. Vinyes amb un terreny excepcional, sòls poc profunds i pobres amb matèria orgànica, textura formada per argiles i gran quantitat de calç, factors que ens limiten la producció però confereixen als vins frescor, acidesa i potencial d’envelliment.