Temps de maridatges: les nostres recomanacions

El Nadal és temps de reunions amb amics i familiars, amb una gastronomia típica molt particular de cada regió, on el maridatge juga un paper fonamental en l’èxit de la vetllada. A continuació us fem una recomanació d’alguns dels vins que acostumem a degustar a casa per aquestes dates.

Amb caràcter mediterrani – Negranit

olivella-galimany_negre-nit-1_0.jpg

És un vi negre molt especial, mediterrani, que pot combinar molt bé, sense imposar-se, sinó que acompanyant diferents plats i també diferents combinacions. Recomanem les taules de formatges (els semicurats, els formatges blaus,...) i taules d’embotits ibèrics, carns vermelles a la brasa o planxa, unes galtes de porc farcides d’api-rave o llengua estofada amb cama-secs, arrossos de carn, uns fantàstics canelons d’ànec amb foie i salsa de bolets, i sense cap mena de dubte el que la vostra imaginació us desperti.

  • Us recomanem degustar-lo a una temperatura entre 16-17ºC.  Si el degusteu amb una copa de cristall fi, llisa, fina de boca i cos ample el gaudireu millor.

 

Elegantment Complexe – Darena

olivella-galimany_darena-1.jpg

El binomi Xarel•lo-Chardonnay li atribueix a aquest vi una personalitat molt interessant que permet una variada selecció de plats i diferents combinacions. Recomanem però, alguns plats que creiem poden ser ideals; per aperitius, per fer una copa abans de l’àpat i predisposar el cos pel menjar, ideal per peixos blancs a la planxa o amb salses especiades o un salmó a la brasa, selecció de fumats, plats de marisc ja sigui cuit o viu simplement amb unes gotes de llimona (unes ostres del Delta per exemple), alguns formatges (sarró de cabra, gust i aroma intensa amb tocs lleugerament cítrics), plats de carn blanca o un risotto.

  • Us recomanem degustar-lo a una temperatura entre 8-10ºC.

 

Per a les grans ocasions – 1859 L’origen

olivella-galimany_origen-1.jpg

L’elegància defineix perfectament aquest cava. La seva complexitat aromàtica el fa idoni per una  variada selecció de plats. Ideal per prendre el sol, per compartir i gaudir només amb la presència de bona companyia. Recomanem però alguns plats que també creiem poden ser veritables acompanyants per aquesta tipologia de cava, algunes sopes de peix i marisc, plats contundents, plats on el protagonista és el foie, el pernil ibèric de gla, però el millor maridatge és aquell que vosaltres us disposeu a gaudir.  

  • Us recomanem obrir l’ampolla uns minuts abans de servir-lo per aconseguir la màxima expressió d’aquest cava, degustar-lo a una temperatura entre 8-10ºC.

 

Per a qualsevol altra recomanació no dubteu a preguntar-nos.

Salut!